ProE|Gurus - Hrvatski CAD CAM CAE Centar

Forum posvećen CAD modelarima, dizajnerima, inženjerima

• Advertisement

Save zadnju verziju

Instalacija, konfiguriranje postavka Pro/Engineera i prijava bugova.
  • Advertisement

Save zadnju verziju

Postby nemanja29 » Mon May 17, 2010 9:14 pm

Pre svega pozdrav svima,nov sam clan od pre par mesec tako da reko i ja da vas priupitam nesto.Interesuje me kako mogu da napravim da mi proe sejvuje tj. pamti samo zadnju verziju modela a ne da imam 100 fajlova i nzn koji mi je zadnji...?Mislim da sam nasao to negde na forumu pre par nedelja ali sad nzn gde je.. :D

POzdrav jos jednom....
nemanja29
Registrirani Član
Registrirani Član

Advertisement

Re: Save zadnju verziju

Postby dida128 » Tue May 18, 2010 9:11 am

Pozdrav,

Ta priča sa verzijama koje pro/e snima se pokazala kao najbolje rješenje u realnom radu.
Kod nekih slučajeva može se dogoditi da nešto pođe po zlu sa modelima, stabilnošću sustava, sklopa i sl. pa tu pomaže poprilično da se vratiš pokoju verziju unazad.

Ja konkretno radim tako da ne brišem stare verzije dok god ne isporučim projekt.

A ako se hoćeš rješiti starih verzija, onda je procedura slijedeća:

Kad si postavio radni direktorij u kojem hoćeš obrisati stare verzije, odaberi window > open system window
Otvorit će ti se dos prompt.
upiši "purge" (naravno bez navodnika).
Ugasi dos prompt.

Direktorij je čist od starih verzija.

Poz
dida128
Registrirani Član
Registrirani Član

Re: Save zadnju verziju

Postby vili » Tue May 18, 2010 2:07 pm

samo toliko kot je napisal že dida, zgodovino briši čim kasneje, se zgodi "piz..." potem pa peče glava, na disku imam tudi sto ali dvesto verzij, stari so rekli od viška glava ne boli, glede tega bodi previden, če pa hočeš brisati obstajajo purge programi, briše se šele ko je projekt 200% končan, pa še takrat ne, vsaj jaz tega ne počnem, in če je na disku dovolj prstora, ampak danes z diski ni problem, če želiš ti ga pošljem, se ga pa da sneti z neta. v petih letih dela s proe cca 4000 identov (.prt, .asm, .drw), disk velikosti 0.5 tera zaseden cca 20%, ko bo poln pa novi večji, samo če ga purgam bo na njemu samo 5%

lp
vili
ProE Početnik
ProE Početnik

Return to CAD Administracija & Bugs