ProE|Gurus - Hrvatski CAD CAM CAE Centar

Forum posvećen CAD modelarima, dizajnerima, inženjerima

• Advertisement

MathCAD 14 Review

Rasprave vezane uz MathCAD
  • Advertisement

Re: MathCAD 14 Review

Postby Krescencije » Thu Nov 26, 2009 10:43 pm

normalno kad se rješi jedan problem tada uvijek dolazi drugi!!!

zadatak mi je povezati proračun lančanika iz mathcad-a sa modelom u proE-u.
Za to koristio sam se video turtorijalom sa youtube-a, točnije:---> http://www.youtube.com/watch?v=eki9F6UtAgA

i iz tog filmića na kraju nisam uspio saznat to kako da se generira model u proE-u ako ja promjenim vrijednost u mathcad-u,
nego samo ako mijenjam vrijednost u tools->parametars->promjena...

Ja se nadam da razumijete šta je nejasno!!!
Krescencije
Registrirani Član
Registrirani Član

Advertisement

Postby Svarog » Fri Nov 27, 2009 3:09 pm

Htio bi napomenuti da je veza ProE-a s MathCAD-om poprilično primitivna, tako da ne očekuješ neznam kakv nivo automatizacije.

Baš kao što je i prikazano na filmiću, veza ProE-a s MathCAD-om služi kao pomoć u konstruiranju, tako da se MathCAD koristi kao "kalkulator" dok sve ostalo je u ProE-u.
Drugim riječima ti moraš da bi to funkcioniralo kao na filmiću sve staviti kao ulazne parametre u ProE-u, a onda MathCAD koristi samo kao kalkulator s kojim češ izračunati unesene vrijednosti iz ProE-a preko formula u MathCAD-u i vratiti rezultate u ProE.

Samo u ovome slučaju funkcionira automatizacija koja je prikazana na filmiću.

Ako pak imaš ulazne podatke sve u MathCAD-u a onda cijeli proračun želiš povezati s ProE-om, tada nema automatizacije. Sve ostalo ostaje isto, samo što za svaku promjenu u MathCAD-u ti moraš doslovno ponovo raditi Analsys feature, kako bi pročitao MathCAD file.
Dakle odeš na Edit definition od Analsys feature-a, odabereš na Load file te ponovo učitaš MathCAD file s novim vrijednostima, tada će se sve ponovo regenerirati.

Eto nadam se da će ovo pomoći ;)
http://www.evolve.hr - Dizajn i razvoj proizvoda
Pro/Engineer WildFire 4.0 M080
My status
Svarog
Site Admin
Site Admin

Postby kopajko » Fri Jan 22, 2010 1:13 pm

MathCAD je dobra stvar ja sam poceo nešto da se prisećam pošto sam to davno radio na fakultetu. Probao sam i neki primer da uradim. I evo našio odmah na problem :mad:
Grafike koje dobijem nisam mogao da napravim da budu kao u knjizi. A recimo važno je da obeležiš min ili max ili tako nešto. Ono sa dupli klik na grafik sam probao i nisam primetio da sam tu mogao da podesim da mi grafici bas ovako izgledaju.
Pa ako mi neko mogao malo da mi objasni to oko grafika kako da uradim ili ako ima neki tutorial da bih mogao da mi pomogne.

Rad koji sam ja uradio u MathCADu: ovde se može skinuti MathCAD format http://ifile.it/csgkjv6/Moj%20rad.zip

Image

Grafici kakve sam pokušavao da napravim

Image

Hvala unapred
kopajko
Registrirani Član
Registrirani Član

Previous

Return to MathCAD