ProE|Gurus - Hrvatski CAD CAM CAE Centar

Forum posvećen CAD modelarima, dizajnerima, inženjerima

• Advertisement

ProE Wildfire 5 na Windows 7

Vijesti vezane uz MCAD i strojarstvo.
  • Advertisement

ProE Wildfire 5 na Windows 7

Postby enigma78 » Sun Feb 28, 2010 11:22 am

Pozdrav svima sa foruma,

imam ProE Wildfire 5 M010 i prije par dana sam instalisao novi Windows 7 Ultimate, na njega sam instalisao CATIA V5R19 SP6, SolidWorks 2010, Inventor Professional 2010, CATIA V6R2009, i svi mi programi rade bez problema. Instalisao sam i ProE Wildfire 5 M010 al licenca mi ne radi na windowsima 7, ima li netko neko rješenje za to?
Hvala i još jednom pozdrav za sve!
PTC Pro/ENGINEER WildFire 5 M030
enigma78
ProE Početnik
ProE Početnik

Advertisement

Re: ProE Wildfire 5 na Windows 7

Postby azankog » Sun Feb 28, 2010 6:49 pm

Ne razumem o cemu pricas..mozda nisi dobro napravio licencu ....ja imam win 7 i istu verziju proe-a. I radi mi savrseno
azankog
ProE Poznavatelj
ProE Poznavatelj

Postby enigma78 » Sat Mar 06, 2010 11:24 am

Evo pokrenuo sam i ja ProE wildfire 5, radi, međutim spor je užasno, u pitanju je 32 bitni Win 7 Ultimate a rama ima dovoljno, 3 GB, grafička je OK, nVIDIA GeForce 9400 GT. Svi ostali programi rade bez imalo problema iako su sporiji nego na XP ali ProE je preeeeeviše spor. Kako riješiti problem? Napominjem da mi procesor ne podržava virtuelizaciju, tako da uključivanje XP moda ne dolazi u obzir!

Pozzz
enigma78
ProE Početnik
ProE Početnik

Postby enigma78 » Mon Mar 08, 2010 6:09 pm

Jel ima neko da može riješiti problem? U pitanju je ProE W5 M010 32 bitni, dakle ja samo otvorim program i idem na New part i dok još ništa nisam ni izmodelovao, već onako još dok mi stoje one tri standardne ravni, ja pokušam da selektujem ili da zarotiram te ravni a ProE mi šteka i dobijam poruku ProE Not Responing, a ništa nemam izmodelovano, dakle na prazno mi šteka, pa moram sačekati da se odmrzne, kad modelujem moram sve da čekam po par sekundi da on prođe te "faze" zamrzavanja i odmrzavanja i kad konačno nešto i izmodelujem to mi vrti, al sam program mi šteka. Napominjem da mi se to javlja samo kod ProE W5 M010, a imam i CATIA V5R19 SP6, i CATIA V6R2009, i NX 7 i SolidWorks 2010 i Inventor Professional 2010 i Solid Edge ST2, i još ponešto od FEM/FEA programa, i svi oni rade bez problema, samo me ProE zeza. Pomoć?
enigma78
ProE Početnik
ProE Početnik

Postby Mali » Mon Mar 08, 2010 8:28 pm

enigma78 wrote:Jel ima neko da može riješiti problem? U pitanju je ProE W5 M010 32 bitni, dakle ja samo otvorim program i idem na New part i dok još ništa nisam ni izmodelovao, već onako još dok mi stoje one tri standardne ravni, ja pokušam da selektujem ili da zarotiram te ravni a ProE mi šteka i dobijam poruku ProE Not Responing, a ništa nemam izmodelovano, dakle na prazno mi šteka, pa moram sačekati da se odmrzne, kad modelujem moram sve da čekam po par sekundi da on prođe te "faze" zamrzavanja i odmrzavanja i kad konačno nešto i izmodelujem to mi vrti, al sam program mi šteka. Napominjem da mi se to javlja samo kod ProE W5 M010, a imam i CATIA V5R19 SP6, i CATIA V6R2009, i NX 7 i SolidWorks 2010 i Inventor Professional 2010 i Solid Edge ST2, i još ponešto od FEM/FEA programa, i svi oni rade bez problema, samo me ProE zeza. Pomoć?

Nemam pojma koliko će pomoći, ali...
meni se dešavala ista stvar, doduše na Win XP-u i ProE Wildfire 3. Problem je bio u loše instaliranim driverima grafičke, odnosno matične (zezao me redoslijed instaliranja drivera)
Što se simptoma tiče, bili su identični...
Ja se spremam instalirati wf5, čisto probe radi, pa ću onda javiti kako kod mene funkcionira stvar.
I reject your reality and substitute my own!
My status
Pro/Engineer WildFire 3.0 M060
Mali
ProE Advanced User
ProE Advanced User

Postby Svarog » Tue Mar 09, 2010 12:31 am

enigma78 wrote:Jel ima neko da može riješiti problem? U pitanju je ProE W5 M010 32 bitni, dakle ja samo otvorim program i idem na New part i dok još ništa nisam ni izmodelovao, već onako još dok mi stoje one tri standardne ravni, ja pokušam da selektujem ili da zarotiram te ravni a ProE mi šteka i dobijam poruku ProE Not Responing, a ništa nemam izmodelovano, dakle na prazno mi šteka, pa moram sačekati da se odmrzne, kad modelujem moram sve da čekam po par sekundi da on prođe te "faze" zamrzavanja i odmrzavanja i kad konačno nešto i izmodelujem to mi vrti, al sam program mi šteka. Napominjem da mi se to javlja samo kod ProE W5 M010, a imam i CATIA V5R19 SP6, i CATIA V6R2009, i NX 7 i SolidWorks 2010 i Inventor Professional 2010 i Solid Edge ST2, i još ponešto od FEM/FEA programa, i svi oni rade bez problema, samo me ProE zeza. Pomoć?

99.9% su problem driveri za grafičku karticu.
Kako Windows 7 sve instalira sam on je stavio neke svoje drivere, tako da moj savjet ti je da odeš na stranice proizvođača kartice i skineš drivere direktno od njih, te onda probaš s njima.

Čovjek je imao taj isti problem i riješio ga je na gore naveden način:
http://www.proegurus.com/viewtopic.php?f=39&t=378&hilit=windows
http://www.evolve.hr - Dizajn i razvoj proizvoda
Pro/Engineer WildFire 4.0 M080
My status
Svarog
Site Admin
Site Admin

Postby enigma78 » Wed Mar 10, 2010 6:58 pm

Riješio sam problem instalisao sam nove drajvere za grafičku i sad nema problema, radi kako treba. Hvala vam svima zaista, hvala od srca i veliki pozdrav za sve!
enigma78
ProE Početnik
ProE Početnik

Return to Novosti iz MCAD svijeta